Ziua Internațională a Profesorului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului, marcată tradițional la 5 octombrie, mai multor cadre didactice din țară le-au fost conferite diplomele Guvernului Republicii Moldova și diplomele Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru aportul incontestabil al cadrelor didactice în formarea tinerei generații.

Printre premiați sunt și cadre didactice cunoscute din cadrul Universității de Stat din Tiraspol. Astfel, au fost conferite:

Diploma Guvernului de gradul I:

  1. Coropceanu Eduard, rector, profesor universitar, dr., Facultatea Biologie și Chimie.
  2. Corlat Sergiu, lector universitar, Facultatea Fizică, Matematică și Tehnologii Informaționale.

Diploma Guvernului de gradul II:

  1. Braicov Andrei, dr., conferențiar universitar,Decan, Facultatea Fizică, Matematică și Tehnologii Informaționale.

Diplomă Ministerului Educației, Culturii și Cercetării:

  1. Globa Angela, dr., conferențiar universitar, Facultatea Fizică, Matematică și Tehnologii Informaționale;
  2. Silistraru Nicolae, dr. hab.,profesor universitar, Catedra Pedagogie și Psihologie Generală;
  3. Sochircă Elena, dr., conferențiar universitar, Facultatea Geografie;
  4. Mîslițchi Valentina, dr., conferențiar universitar, Facultatea Pedagogie.

La evenimentul organizat în ajunul Zilei Internaționale a Profesorului au participat prim-ministrul Pavel Filip, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și cca 2000 de cadre didactice din instituțiile de învățământ din țară.

În mesajul său, ministrul Monica Babuc a apreciat contribuția substanțială a cadrelor didactice în formarea tinerei generații, subliniind că pentru Guvernul Filip educația reprezintă o prioritate națională. 

„Suntem unica universitate care are 3 diplome acordate de Guvern, iar din 4 diplome de gradul I acordate universitarilor, 50% (2 diplome) sunt pentru UST. Aceste lucruri vorbesc despre valoarea mărcii UST care ne-a oferit ocazia să fim ÎMPREUNĂ în această echipă frumoasă, muncitoare și solidară”, a menționat rectorul Universității de Stat din Tiraspol, dl Eduard Coropceanu, dr., profesor universitar.