STAGIUL DE MOBILITATE ACADEMICĂ LA UNIVERSITATEA AKDENIZ, ANTALYA, TURCIA

În perioada 24-28 iunie 2019, un de grup cadre didactice, ghidat de rectorul UST domnul profesor universitar Eduard Coropceanu, s-a aflat într-un stagiu de mobilitate de formare a programului ERASMUS+ la universitatea Akdeniz din Antalya, Turcia. În cadrul acestei mobilități, o parte a echipei a fost reprezentată de persoanele încadrate în organizarea mobilităților prin programul ERASMUS+, membrii departamentului de Cercetare și Relații Internaționale, iar cea mai mare parte de profesorii care realizează programul „Turism” din cadrul Facultății de Geografie. În acest program de mobilitate au participat și reprezentanți ai Universității Federale de Sud (Rostov-pe-Don) din Rusia, Universității din Kelanya, Sri Lanka, Universității din Oradea România și Universității în numele lui Mendel G. din Brno, Cehia.

         Pe parcursul perioadei date au fost prezentate toate universitățile participante, au fost organizate training-uri pentru staff-urile birourilor Erasmus+, precum și prezentate un șir de prelegeri pentru cadrele didactice de la programul Turism din universitățile participante. Acest program a inclus și vizitarea facultății de Turism, Filologie și Educație ceea ce a permis dezvoltarea în continuare a relațiilor de colaborare la nivel de facultate.

         Această întrunire a oferit oportunitate universităților de a stabili relații de colaborare în domeniul turismului și nu numai. Stagiul de mobilitate s-a finalizat cu o seară de totalizare unde pe lângă expunerea aprecierilor și sugestiilor participanților, a fost oferită posibilitatea de familiarizare cu limba, gastronomia și cultura turcească.