Stagiu de mobilitate la Universitatea din Genova (Italia): realizări și perspective

În perioada 8 – 15 decembrie 2019 un grup de 4 cadre didactice ale Universității de Stat din Tiraspol, în frunte cu rectorul UST, prof. univ. Eduard Coropceanu, au realizat un stagiu de mobilitate la Universitatea din Genova (Italia), suportat financiar prin Acțiunea Keie 1 a programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

Universitatea din Genova, cunoscută sub numele UniGe, este una dintre cele mai mari (cu 23 de daprtamente și circa 40 000 de studenți) și mai vechi universități din Italia (fondată în anul 1481).

Membrii grupului au participat cu rapoarte la Conferința științifică internațională „Quality of Education in a Knowledge Society” (12.12.2019) și la workshop-ul internațional „University teaching: from innovative methodologies to evaluation” (10.12.2019 – 12.12.2019).

De asemenea, în cadrul mobilității au avut loc discuții bilaterale cu profesori universitari, directori de departamente, Nicoletta Varani, Guido Franco Amoretti, Diana Spulber (UniGe), vice-rectorii Sayavush Gasimov (Universitatea de Stat din Bacu, Azerbadjan), Alina Khaletska, Artur Horbovyy (Universitatea din Gomel, Belarusi), Vitali Khaletski (Universitatea din Brest, Belarusi), Valentina Vasicheva (Universitatea Linnaeus, Suedia), Alessandro Figus (Universitatea de Stat din Kazahstanul de Nord) etc.

Prin același program 4 masteranzi  ai Universității de Strat din Tiraspol, care vor fi selectați în bază de concurs, vor avea un stagiu de mobilitate academică (de 4 luni) la Universitatea din Genova în perioada februarie-mai 2020.