Rezoluția Seminarului metodologic la Limba Engleză ”Elevul de azi, studentul de mâine“, Ediția a II-a

Rezoluția
Seminarului metodologic la Limba Engleză ”Elevul de azi, studentul de mâine“,
Ediția a II-a

25 mai 2022

La data de 25 mai 2022, în cadrul Catedrei de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul în municipiul Chişinău), Facultatea de Filologie, s-a desfășurat seminarul științifico-metodic cu genericul  Elevul de azi – Studentul de mâineEdiția II. La seminar au participat circa 40 de persoane.

Beneficiarii evenimentului au fost elevii liceeni, studenții UST și cadrele didactice din învățământul general și universitar. In cadrul seminarului un grup de elevi-liceeni din mai multe licee precum LT O. Ghibu, LT Columna din or. Chișinău, LT N. Bălcescu, s. Ciorescu și un grup de studenți ai UST  au prezentat rezultatele proiectului de cercetare Successful Career Planning.

Tinerii cercetători au menționat că adolescența este o perioadă plină de tumult din viața omului. La această etapă, încărcată de frământări, adolescenții își pun întrebări care au menirea de a-i ajuta să-și croiască drumul spre integrarea socială. Tânărul  de azi, va trebui să fie pregătit, să facă față numeroaselor schimbări în cunoașterea umană, în muncă, în mediu și în conținutul vieții.

Raportorii speciali au fost:

  • Cuciuc Tamara, gr. 102b, Facultatea de Filologie, Universitatea de Stat din Tiraspol The Lived Experience of Being a Freshman at Tiraspol State University
  • Mîndruța Dorina,  Universitatea de Stat din Tiraspol, Language Learning Impacts Students Academically
  • Cazacu Oxana,  Universitatea de Stat din Tiraspol, How Speaking a Second Language Affects The Way you Think
  • Fotescu Irina, LT Columna, or. Chișinău, Young Adults versus Real World
  • Iordachi Anastasia, LT. or, Chișinău, Cashless Society
  • Filip Gabriela, LT. or. Chișinău, How To Be Happy
  • Ciubuc Mihaela, LT  N. Bălcescu, s. Ciorescu, Teenagers’ Career Aspirations and Future of Work
  • Dvorniciuc Ilinca, LT  N. Bălcescu, s. Ciorescu, Successful Career Planning. Things you Can Do Today to Prepare for Your Tomorrow Career
  • Purice Octavian, Lt N. Bălcescu, s. Ciorescu, How Do I See my Future Career. Difficulties in the Process of Fulfilling a Dream Job.

La eveniment au participat profesorii-conducători al proiectului: profesorii de limba engleză- Rodica Josan, Cristina Turuta și Alina Turuta, studenții UST și elevii din alte instituții pre-universitare din țară.

Aceste proiecte  se deosebesc de celelalte tipuri prin faptul că se referă la sufletul uman, la emoție, iar tematica proiectelor vizează aspirațiile și așteptările elevilor și studenților în proiectarea unei cariere de succes.