Pe 3 decembrie marcăm Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU în 1992, prin rezoluția 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Națiunilor Unite dedicat persoanelor cu handicap (1983-1992).

Marcarea zilei are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este foarte important să con

știentizăm că dizabilitatea este parte a condiției umane și că toți ne naștem sau

dobândim dizabilități mai mult sau mai puțin grave în timpul vieții. Este o ocazie pentru schimbare de atitudine fata de aceste persoane care nu de puține ori se simt stigmatizare sau discriminate. Este de datoria noastră sa contribuim la susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile.

Astăzi, ca și în fiecare dintre celelalte zile ale anului, le urăm multă sănătate, energie, putere de spirit, încredere și speranțe împlinite.

 

Centrul UST