CONCURSUL NAȚIONAL „MEDIUL LOCAL ȘI DEZVOLTAREA DURABILĂ” EDIȚIA II, 2019

La 02 mai 2019, Facultatea de Geografie, Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat  a doua ediție a Concursului Național „Mediul local și dezvoltarea durabilă” pentru elevii din liceele Republicii Moldova. Concursul s-a desfășurat în 2 etape (raională și republicană).

Etapa republicană s-a desfășurat în incinta Facultății de Geografie, la care au participat elevii selectați la etapa raională. La deschiderea festivă a concursulu au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cadre didactice universitare, cadre didactice preuniversitare, studenți și elevi ai claselor liceale.

Cu un mesaj de salut s-a adresat participanților Eduard Coropceanu – rectrorul Universității de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău); Corina Lungu – consultant principal, MECC; Ion Mironov – decanul Facultății de Geografie.

Concursul a continuat cu prezentarea lucrărilor în următoarele secțiuni: Film, Prezentare Power-Point, Poster.

Învingătorii concursului au fost premiați cu diplome și premii bănești, oferite de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, pentru lucrările prezentate la fiecare secțiune.

Locul I – 1000 lei,

Locul II – 800 lei;

Locul III – 600 lei;

Mențiune – 400 lei.

Locul Secțiunea Film Secțiunea Prezentare Power Point Secțiunea Poster
I IPLT „M. Sadoveanu”, Hîncești IPLT Recea, Rîșcani IPLT „M. Eminescu”, Cahul
II IPLT „V. Alexandri”, Ungheni IPLT „L. Tolstoi”, Glodeni IPLT „L. Damian”, Rîșcani
III IPLT „Leonid Gherman”, Zăicani, Rîșcani IPLT „N. Casso”, Chișcăreni, Sîngerei IPLT „M. Eminescu”, Ungheni
Mențiune IPLTR „Aristotel”, Chișinău IPLT „O. Ghibu”, Orhei IPLT „B. P. Hașdeu”, Ștefan Vodă