Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Aprecierea rezultatelor cercetărilor științifice ale Universității de Stat din Tiraspol

27 octombrie 2020

În cadrul ședinței Senatului UST din 27 octombrie 2020 au fost înmânate mai multe distincții din partea Academiei de Științe a Moldovei.

Acest eveniment se înscrie în seria de activități consacrate celor 90 de ani de la fondarea primei instituții de învățământ superior din Republica Moldova – Universitatea de Stat din Tiraspol şi a învăţământului superior din ţară.

Președintele AȘM, Dl Academician Ion Tighineanu a apreciat înalt contribuția școlilor științifice ale UST și aportul discipolilor lor în dezvoltarea diferitor domenii ale cercetării şi inovării, făcând o trecere în revistă a celor mai marcante personalități, absolvenţi ai UST: academicieni, fondatori de instituții și direcții de cercetare, conducători de institute ştiinţifice.

Dl L. Chiriac, doctor habilitat, profesor universitar

Pentru rezultate marcante în domeniul cercetării și inovării Universităţii de Stat din Tiraspol i-a fost oferită Diploma MERITUL ACADEMIC.

Medalia „Nicolae Milescu Spătaru” a fost acordată cercetătorilor cu rezultate deosebite în cercetare: dlui Liubomir Chiriac, doctor habilitat, profesor universitar; dlui Dumitru Cozma, doctor habilitat, profesor universitar; dlui Eduard Coropceanu – doctor, profesor universitar.

Mai mulţi cercetători cu rezultate semnificative în activitatea științifică au fost menționați cu diplome ale AȘM: de diploma  “Meritul Academic” s-au învrednicit  dnul Boris Nedbaliuc, dr., conf. univ., șef de laborator; dnul Anatol Puțuntică, dr., conf. univ., director proiect de cercetare; dna Elena Sochircă, dr., conf. univ., șef catedră – director proiect pentru tineri cercetători; Diploma de Recunoştinţă a AŞM a fost înmânată dnei Diana Antoci, dr., conf. univ., postdoctorand;  dnei Maria Pavel, dr., conf. univ., secretar științific al UST;  dnei Diana Chișca, dr., conf. univ., director proiecte de cercetare pentru studenți.

 

Președintele AȘM, Dl Academician I. Tighineanu, Dl E. Coropceanu, doctor, profesor universitar (de la dreapta la stânga)

Președintele AȘM, Dl Academician I. Tighineanu, Dl D. Cozma, doctor habilitat, profesor universitar (de la dreapta la stânga)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În cadrul discursurilor a fost  menționată importanța și impactul colaborării celor două instituții în procesul de formare a cadrelor de înaltă calificare, organizarea evenimentelor cu rezonanță naţională şi internațională, precum și promovarea valorilor adevărului științific.

Detalii

Data:
27 octombrie 2020